In het weekend van 26, 27 en 28 juni stonden voor Reinder en Rik belangrijke wedstrijden op het programma. Reinder neemt deel aan het NK voor junioren op de 800 meter en Rik loopt de 5000 meter bij de Eef Kamerbeek Games. Hieronder hun verslagen.

NK 800 meter:

Dit weekend was het zo ver, het NK junioren B 800m. Ik had me goed voorbereid en kon uitgerust naar Breda toe gaan. Om tien voor zeven was ik aan de beurt dus waren we er ruim van te voren. Omdat het mijn eerste NK was vond ik alles mooi om een keer mee te maken, de callroom etc. In de series was ik ingedeeld in serie 3 maar in de callroom werd ik plots opgeroepen om te lopen in serie 1. De series ben ik goed doorgekomen. De eerste ronde blijven hangen op plek 2/3 en de laatste 300m aanzetten op het zwakste punt van de concurrentie. Dit verliep volgens plan en ik finishte eerste in 2.01.13.

Zaterdag was de grote dag: de finale. Ik was in Breda blijven slapen, maar had niet de beste nachtrust gehad. Spanning en adrenaline zorgden ervoor dat ik niet optimaal gerust heb. De wedstrijd zelf was om 10 voor 12. Na eerst goed warm te hebben gelopen ging ik weer de callroom in en was het zover. Mijn plan was om de eerste ronde door te komen in 58/59. Dit lukte niet, deels doordat ik ingesloten zat. Het werd 62 en toen wist ik al dat het fout zat. Mijn eindschot is nooit goed geweest. Op 300m voor de finish versnelden we, dit hield ik vol tot 200m maar toen kon ik toch niet nog harder. De jongens met het goede eindschot kwamen eroverheen en ik finishte zesde in een tijd van 2.02.37.
Toch jammer omdat ik weet dat ik beter kan, maar niet iedereen kan zeggen dat hij/zij 6e werd op zijn 1e NK, ik kan tevreden zijn. Dus daar dank ik mijn trainer Ben Kersbergen dan ook enorm voor!! Meer trainen op het eindschot is mijn gedachte nu en vooral lekker blijven doorgaan zo. Die medaille krijg ik nog wel een keer te pakken.
 
500 meter Eef Kamerbeek Games:
 
Op zaterdagavond stond de Eef Kamerbeek Games in Eindhoven op het programma. Namens het BAAS Running Team liep Rik Goethals de 5000m. 
 
Na een zeer snelle start eerste 200m in 32 sec, eerste ronde 400m in 68 sec. 
Rik besloot het tempo iets te laten zakken. Zo liep hij op de 3de plaats, en dit bleef zo gedurende de race. Ondanks de 12 rondes solo en iets teveel wind. Wist hij uiteindelijk te finishen in 15:20,15 min, een PR van 10 sec! 
Hij had op een andere race gehoopt, maar was uiteindelijk tevreden met het eindresultaat.
 

Sponsoren

Suppliers