19 juni 2015 - Op vrijdagavond barstte het atletiekspektakel weer los op atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht. Vier bazen waren verdeeld over drie afstanden. Vincent liep als eerste de 800, aansluitend Jeroen en Matthijs de 1500 en Timo, Rik en Camiel sloten de avond af met een 3000 meter.

Vincent Hofmann, de kersverse Nederlands Kampioen 1500 meter (35+), ging op jacht naar een tijd onder de 2 minuten op de 800 meter. Vincent hoopte in serie 1 te zitten met de snelste mannen. Helaas hadden meer lopers dat idee en hij kwam in serie 2 terecht. Vincent startte goed en liep op plek 5, de serie liep lekker door. De eerste doorkomst na 400 meter was 59 laag dus er moest flink doorgelopen worden. Vincent passeerde het 600 meter punt in 1:28. Een tijd onder de 2 minuten was in zicht. Helaas pakte het anders uit dan verwacht. In de laatste 60 meter verkrampte zijn linkerbeen opeens zo erg dat het een tijd boven de 2 minuten werd. Eindtijd 2:01.07! Vincent liep nog wel zijn beste seizoenstijd maar het was niet waar hij op gehoopt had. Bij de Arenagames loopt Vincent weer de 800 en zal hier proberen om voor het negentiende jaar op rij onder de magische grens van 2 minuten te duiken.

 

De wedstrijdleiding van de derde Track Meeting liep keurig op schema. Na de snelle wheelers was de 1500 meter aan de beurt. Jeroen serie 1 en Matthijs serie 2. Jeroen zat in een Nederlandse top serie en op voorhand wist hij al dat het er wel eens hard aan toe kon gaan.  De eerste twee ronden gingen goed voor Jeroen. Hij liep achter in de serie en dit maakte het extra zwaar.  Jeroen kon in de derde ronde het tempo niet meer vasthouden en verloor daardoor veel seconden. Met een echt Verboompje (sterke laatste 200 meter) toch een prima tijd van 4:07.67. Dat is maar 3 seconden boven zijn PR uit 2008. Zoals hij na afloop zei: Die gaat eraan! We blijven Jeroen natuurlijk volgen in zijn PR ontwikkelingen.

Matthijs stond gefocust aan de start bij de tweede serie 1500. Het plan was om midden in de groep mee te lopen en zo een mooie prestatie neer te zetten. Van begin af aan ging het weer hard. Matthijs had het voordeel dat het een compacte serie was en daardoor de eerste twee rondes vrij gemakkelijk gingen. De derde ronde had hij iets verval maar dit maakte hij met de laatste 300 meter meer dan goed. Waar hij dinsdag op de 800 totaal in de verzuring ging en voor geen meter meer vooruit kwam, lukte het hem vandaag om door te bijten. Dit doorbijten resulteerde in een PR van maar liefst 5 seconden. Zijn PR staat nu op 4:17.72! Matthijs ontwikkelt zich snel de laatste drie maanden, dat belooft veel goeds en we zijn benieuwd hoe hij zich doorontwikkelt.

 

Voordat de avond viel over de baan in Utrecht moest nog wel de 3000 meter gelopen worden. Camiel stond na veel twijfel aan de start. Hij had een hectische dag gehad met lekkage thuis en tijdens de warming-up voelden de benen nog niet top. Camiel was op papier de langzaamste uit de serie.  Rik en Timo waren op en top fit. Ze hadden beide één doel en dat was een PR lopen. Na een chaotische start waarbij Mike Teekens onderuit ging, kwam Timo goed weg en kon hij meteen positie nemen. Rik werd door de val wat vertraagd en liep achteraan in de groep, gevolgd door Camiel die zich vastbeet in lopers voor hem. Hij zou er alles aan doen om niet als laatste te finishen en zo liep hij ook. Al in de eerste kilometer had Camiel moeite met het tempo van rondjes 73’’. Op dat moment liep good old Paul Verkleij als een super HAAS van BAAS Rik moeiteloos naar het groepje waar Timo zich bevond. Na 1600m zat het haaswerk er op en moesten zij alleen verder. Rik probeerde de in de eerste km opgelopen achterstand goed te maken en versnelde. Timo wilde niet te veel geven om nog wat over te houden voor de laatste 2 ronden, maar verloor daarmee ook zijn doeltijd van 8:45 min uit het oog.  Op dat moment streed Camiel als een ware soldaat aan het front. Op 2000 meter gooide Camiel op aangeven van coach Ben een versnelling eruit. Ondanks een matige slotronde liep Rik een PR van 5 sec. De klok stopte op 8:49.33 min. Vlak daarachter gaf Timo nog wat extra gas en liep redelijk ontspannen naar een (bijna) evenaring van zijn PR (8:53.80 PR vs 8:53.89). Dat is knap voor een eerste 3000 meter van het seizoen. Camiel haalde nog verschillende atleten in en finishte uiteindelijk in 9:08.82 min. Slechts 4 seconde boven zijn PR in zijn tweede baanwedstrijd van dit seizoen.

Alle drie de atleten waren tevreden over de gelopen tijden en beloofden nog veel vuurwerk en spektakel te laten zien de komende baanwedstrijden.  Kortom; een productief dagje voor de atleten van BAAS.

Sponsoren

Suppliers