3 juni 2015 - Afgelopen woensdag vond de 4de en laatste Zomer avondcup in Utrecht plaats. Namens BAAS namen Camiel, Stefan Jasper en Jaap deel aan de wedstrijd. Camiel en Stefan liepen de 5km en Jasper en Jaap de 10km.

Jasper en Jaap startten als eerste. Jasper hoopte in zijn opbouw een nieuwe stap gezet te hebben en dus was het doel om sneller te lopen dan twee weken terug. Jaap had een opdracht van trainer Ben om vooral ontspannen te lopen, aangezien hij zodag de halve marathon in Amersfoort loopt. De eerste kilometer besloot Jaap iets harder te lopen, om lekker in zijn eigen pas te kunnen blijven lopen. De eerste kilometer liepen Jasper en Jaap samen. Jasper liep daarna weg van Jaap, omdat Jaap wat gas terug genomen had en kilometers rond de 3'45 p/km ging lopen. Deze kilometertijden lopen bleek tot 4km een moeilijke opgave voor Jaap. Tot dan telkens het tempo laten vieren met het devies ontspannen doch geprikkeld te blijven lopen. Na 5km wist Jaap een prima tempo te vinden. Jasper liep kilometertijden van 3'35 in een mooi groepje. Op 4km zakte het tempo in van de groep, waarna Jasper dan maar alleen doorzette. Jasper kon het groepje voor hem in zicht houden en dat was een goed richtpunt om het tempo strak te houden. De laatste kilometers kon Jasper steeds andere lopers, die afhaakten in de groep voor hem, oprapen. Het tempo was ondertussen wel iets ingezakt, maar een tijd onder de 36 minuten zat er nog in. Met een goede laatste kilometer en een heerlijke eindsprint wist Jasper als 6e te finishen in een tijd van 35'48. Deze tijd was ruim 40 seconden sneller dan twee weken terug en nog maar een halve minuut boven zijn pr. Jasper kon dus tevreden naar huis. Jaap wist te finishen in een tijd van 36'46 en dat was een prima tijd met in het vooruitzicht de halve marathon in Amersfoort.

Iets later startten Camiel en Stefan op de 5km. Er werd vlot gestart met een kilometer van 3'15. Er ontstond een kopgroep met Camiel en Stefan daarin present. Niemand wilde eigenlijk de kop nemen en er werd een beetje naar elkaar gekeken. Na drie kilometer kwamen er al een aantal versnellingen van 2,3 atleten, waardoor Stefan en Camiel moesten passen. Stefan wist goed door te lopen en had een goede slotkilometer (3'13) waardoor hij als 5e finishte in een mooie tijd van 16:41. Hiermee was Stefan erg tevreden. Camiel kon het hoge tempo nog niet vasthouden en finishte in 17:08.

Sponsoren

Suppliers