23 mei 2015 - Afgelopen week hebben verschillende BAAS atleten aan wedstrijden meegedaan. Op woensdag liepen Stefan en Jasper de zomeravondcup, op vrijdag liepen Vincent, Arnout, Mathijs, Jeroen Zuidwijk en Jeroen Verboom de Wageningen Trackmeeting en op zaterdag liepen Camiel, Stefan en Jaap de IJsselsteinloop.

 

Op 20 mei was de derde wedstrijd van de zomeravondcup. Namens het Baas running team deed Jasper mee aan de 10km en Stefan aan de 5km. Jasper heeft zeer lang blessureleed gekend en is langzaam op de weg terug aan het komen. Met behulp van een krachttrainingsschema van fysiotherapeut Vincent is Jasper de laatste weken hard aan het trainen. Jasper had de andere twee zomeravondcupwedstrijden ook al gelopen in respectievelijk 37:32 en 37:11. Het doel was dus simpel: sneller dan de vorige keer/drie weken terug. Jasper voelde zich goed en kon mee in een groepje dat een constant tempo liep op een schema van 36:40. Met een goede laatste kilometer en een ouderwets lekkere eindsprint (laatste 200m in 32) finishte Jasper in een tijd van 36:30. De krachttrainingen hebben dus een positieve werking en de basisconditie is in orde. Net daarna startte Stefan voor zijn 5km.

Stefan heeft ruim een maand geleden een sterk debuut gekend op de marathon dus zo'n 5km is dan behoorlijk aan de korte kant. Stefan startte sterk en liep al snel op een mooie derde plek in de wedstrijd. Al snel merkte Stefan dat de hoge snelheid vasthouden nog lastig was zo kort na de marathon. Desondanks wist hij wel een mooi tempo door te lopen en wist hij onder de 17 minuten te finishen: 16:53. Met deze tijd werd Stefan derde in de wedstrijd.

 

Op 22 mei stond een delegatie Baas-atleten aan de start van verschillende onderdelen van de Wageningen Track Meeting. Vincent op de 400m, Arnout de 1500 m en Jeroen Verboom, Matthijs en Jeroen Zuidwijk de 5000m. Voor Arnout de eerste baanwedstrijd dit jaar en Jeroen Zuidwijk maakte zijn debuut in een baanwedstrijd. Arnout liep een mooie 4:26:12 in een spannende race waarin hij met een sterke slotronde liet zien op de weg terug te zijn van een blessure. Vincent besloot na een pittige trainingsweek om op vrijdagavond zijn eigen masterrecord aan te vallen. In een serie met enkele vrouwelijke toppers zoals Marije Wevers en Vera van den Haak moest hij zich proberen staande te houden. Vincent kwam goed uit de startblokken en liep de eerste 200m in 26 laag. Na 250m begon hij de zware trainingsweek toch wel te voelen, maar kon nog steeds redelijk zijn ritme behouden. De laatste 60m was vechten, maar er kwam een mooie tijd uit van 54.80 en hij won zijn serie en tevens een nieuw masterrecord!

Jeroen Verboom had na een weekje Schotland en veel in de bergen gelopen te hebben geen hoge verwachtingen. Dus deze 5km was een goede test. Na een eerste km in 3.07 (om een groepje te hebben) iets te hard daarna 2x 3.12. Km 4 was zwaar in 3.20. De laatste kilometer nog even alles uit de kast en met een sterke laatste 200 in 33 en de km in 3.05 toch een mooie 15.56 en voor het eerst sinds jaren weer onder de 16. Matthijs had het plan was om een PR te lopen. Het was de eerste echte serieuze 5000 meter van het seizoen, aangezien hij tijdens de baancompetitie nog moest uitstappen. Na twee goede trainingsmaanden achter de rug, had Matthijs vertrouwen in een goede 5000 meter. Snelle en goede eerste 2800 meter, moeilijk tussenstuk en harde eindronde resulteerde in een PR van 16:38.03. Een verbetering van 8 seconden. Zeer tevreden over zijn race en prestatie maar Matthijs wil dit jaar wel onder de 16:30 gaan duiken. Voor Jeroen Zuidwijk was dit zijn eerste baanwedstrijd ooit en een aardige test om te zien hoe hij de Marathon van Rotterdam verteerd heeft. De doeltijd lag op 17:30 ongeveer en dit is bereikt in een vlakke race in de tweede serie met een eindtijd van 17:32. Een mooi leermoment en goede impuls om dit seizoen op de 5k en 10k nette tijden te gaan lopen.

 

Op 23 mei stonden Stefan, Camiel en Jaap aan de start van de ijsselsteinloop. Camiel en Stefan liepen de gehele wedstrijd samen. Camiel liep een tijd van 34:56 en Stefan 34:58. Jaap liep de wedstrijd als haas voor clubgenoot van de bav, Hans. Jaap finishte in een tijd van 38:13

Sponsoren

Suppliers