Afgelopen weekend waren de BAAS atleten weer bij meerdere wedstrijden actief.  Zo namen Rik en Timo vrijdagavond deel aan de Bergrace by Night. Jeroen Verboom liep zaterdag een ‘thuiswedstrijd’ in Nijkerk en testte Vincent zondag zijn vorm in Hilversum.

Op vrijdagavond stond de Bergrace by Night in Rhenen weer op het programma. Voor veel BAAS atleten geen onbekend terrein zo wist Maarten hier al eens te winnen en won Rik de afgelopen 2 edities van de 7,6km. Namens het BAAS Running Team namen dit keer Timo en Rik deel aan de Bergrace. Rik had een paar dagen van te voren pas besloten om deel te nemen aan de Bergrace, hij wilde eerst weten hoe hij zijn 10 km wedstrijden had verteerd. Zo kort na zijn comeback leek het trainer Ben Kersbergen geen goed idee om weer een redelijke afstand te lopen, aangezien Rik deze wedstrijd altijd graag loopt vonden ze een tussenoplossing door de 3,3km te lopen. Voor Rik was het dus dit keer geen start in Wageningen, maar alleen een rondje Grebbeberg. Bij de Bergrace is het elke keer weer een verrassing wie er meedoen en op welke van de 4 afstanden. Waar er de vorige editie 2 Kenianen  aan de start van de 3,3 km stonden, en bekende atleten als Lars Cazander en Jay Sauer. Was er nu totaal geen tegenstand komen opdagen, zo wist Rik eigenlijk vanaf de start al dat hij ging winnen. Vooraf was het doel om hoe dan ook proberen te pushen, maar aangezien hij vanaf de start al direct bij de anderen uit zicht verdween, was het lastig om echt diep te gaan. Wel vloog tijdens de afdaling van de Grebbeberg nog bijna met 22 km/u uit de bocht. De beklimming was dit keer een andere ervaring, waar je normaal in het donker tussen de kaarsjes een weg naar boven probeerde te banen. Was het nu nog redelijk licht en minder spannend dan normaal. Na 10:47min kwam Rik als eerste over de finish met een voorsprong van ruim 2 min!

Timo stond om 22:15u klaar aan de start van de 7,6km, die vanaf het marktplein in Wageningen door de polder richting de finish boven op de Grebbeberg liep. Al direct na het startschot was het voor Timo duidelijk dat er bij deze editie jammer genoeg geen gedegen tegenstand aanwezig was. Hierdoor liep Timo vanaf de eerste meter op kop. In de eerste 800m liep de uiteindelijke nummer 2 nog in zijn kielzog, maar vanaf dat moment moest Timo zijn eigen race gaan maken. Met wisselende kilometertijden van 3:13-3:26 was het duidelijk dat het alleen lopen, met geregeld flinke tegenwind, niet heel gemakkelijk ging. De laatste 2,5 kilometer kreeg Timo ook nog steek in de zij waardoor het tempo omlaag ging. In de laatste kilometer bergopwaarts was het nog flink doorbijten om niet te veel tijd te verliezen. Het doel was namelijk een tijd rond de 25 minuten, maar dat werd helaas niet gehaald. Timo won de wedstrijd overigens met een ruime voorsprong in een eindtijd van 25:41min.

Op zaterdag stond Jeroen Verboom aan de start van zijn ‘thuiswedstrijd’. Sinds enige jaren woont Jeroen in Hoevelaken, welke geannexeerd werd door Nijkerk. Dus zijn “nationaliteit”is Nijkerker en werd de wedstrijd van zaterdag: De Halve van Nijkerk een thuiswedstrijd voor hem. Zo vlak voor het baanseizoen geen halve marathon voor hem maar gewoon lekker de 10 km. Na 2e mooie p.r.’s eerder in de week (Hilversum 10 km en Amersfoort 2 km) was dit een lekker toetje, welke niet teveel inspanning mocht kosten. Het deelnemersveld bevatte niet veel concurrentie, dus kom Jeroen zijn derde 10 km winst te Nijkerk zien te behalen ,na eerdere winst bij de Arkervaartloop en Veluwepoortloop.

De halve startte tegelijk met de 10 km. zodat Jeroen de eerste 3,5 km gezelschap had van Paul Verkleij. Voor hen liep de altijd snelstartende Gariji Harwery. Meestal wordt hij snel ingelopen, maar deze middag zag niemand hem terug. Na 3,5 km begon Jeroen met zijn solotocht. Slechts een paar kilometers gingen wat minder (oorzaak regen en tegenwind), maar uiteindelijk kwam hij toch dicht bij zijn p.r. uit, namelijk zijn winnende tijd was 33.57 min.Met een beker, medaille en een waardebon sloot Jeroen zijn winterperiode af.        Hulde aan de organisatoren die er een sfeervol evenement van maakte!

Zondag nam BAAS atleet Vincent deel aan de 2de Gooi en Eemland circuit. Onder redelijk gunstige omstandigheden stonden zondag incourante afstanden op het programma. Zo koos Vincent om de benen op de 600m te testen. Na een opening van 28 sec na 200m kon Vincent doorzetten. De laatste 50m waren vrij pittig, maar hij finishte in een mooie tijd van 1:27.40 min. Aangezien hij zich goed voelde besloot hij ook nog om een 400m te lopen. Dit was al enige tijd geleden, maar de verzuring kwam pas laat en kon daardoor in een redelijke tijd van 55.41 sec finishen, een Pijnenburg masterrecord! BAAS aspirant Reinder Broekhof nam ook deel aan de 400m. Reinder had vorige week tijdens de competitie al 54.50 sec gelopen. Hij liet zien dat zijn vorm groeiende is, ondanks dat hij ook in voorbereiding is op de Roparun. Hij liep een sterk eerste stuk en finishte dan ook onder de 54 sec: 53.93 sec! Een keurige tijd voor de 2e jaars B junior!

 

Sponsoren

Suppliers