Het BAAS Running Team heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan op de 10km wedstrijd tijdens de Hilversum City Run. In een zeer sterk (inter-)nationaal wedstrijdveld werd er door Arnout, Rik, Jeroen (Verboom), Matthijs en Timo gestreden om een podiumplaats in het regionale klassement en om diverse PR’s. Het regionale klassement was er dit jaar voor het eerst om lopers uit de regio te stimuleren elkaar naar snelle tijden te helpen.

Rik en Timo hadden vooraf plannen om samen de strijd aan te gaan met Cas Lutz en Eduard Grob van GAC om zo een strakke tijd en een plaats in het regionale klassement veilig te stellen. Jeroen had sinds zijn sterke 10km in Utrecht vorige maand zijn vizier op een tijd onder de 34 minuten gericht. Matthijs doelde op een PR waar hij al een aantal maanden naar uit kijkt. Arnout had op zijn beurt als doel, na een periode van licht blessureleed, weer eens pijnvrij te lopen.

Na het startschot was het voor de heren van BAAS zoeken naar het juiste tempo en een groepje medelopers om de gestelde doelen te behalen. Zoals verwacht werd de eerste kilometer door bijna iedereen te snel gelopen, zo ook door Timo, die al meteen een gat had geslagen ten opzichte van Rik. In tegenstelling tot Matthijs kwamen Timo en Rik na de eerste kilometer alleen te lopen bij gebrek aan een goed groepje. Matthijs kon zich gedurende de wedstrijd mooi naar voren werken en profiteerde goed van zijn tegenstand. Vlak daar voor liep Arnout die, zoals we hem kennen, heel steady zijn eigen race aan het lopen was. Jeroen was ondertussen bezig met één van zijn beste wedstrijden van de afgelopen tijd en liep opvallend fris, op een uitgekiend tempo, een mooie race.

In de tweede ronde van de wedstrijd kwam Rik langzaamaan steeds dichter naar Timo toe gelopen, maar hij miste naar eigen zeggen de hardheid en de kracht in de benen om het gat dicht te lopen. Jeroen liep niet ver achter Rik en Timo nog steeds op koers om zijn PR te gaan verbreken en onder de 34 minuten grens te duiken. Arnout hield zich ondertussen nog steeds goed staande en merkte dat de pijntjes weg bleven waardoor hij in de tweede helft van de race weinig verval had. Matthijs liep een zeer sterke race en kon, ondanks wat verval in de laatste kilometers, zijn doel om een PR te lopen waarmaken. Hij finishte in 36:13, ruim 14 seconden onder zijn PR!

Arnout kwam net voor Matthijs over de finish in 36:04, waar hij gezien de omstandigheden heel tevreden mee was. Jeroen had in zijn laatste kilometer nog veel over en kon daardoor een dik PR op zijn naam schrijven. Met een verbetering van 25 seconden liep hij een tijd van 33:44! Rik voelde in de laatste kilometers zijn sterke ¼ marathon van afgelopen weekend nog in de benen en liep uiteindelijk een tijd van 33:12, waar hij gematigd tevreden mee was. Timo kon met een laatste kilometer van 3:08 zijn PR verbeteren met 6 seconden en eindigde in een tijd van 32:49!

Naast de Hilversum City Run deden er ook 2 BAAS atleten mee aan de eerste competitiewedstrijd voor verenigingen. Vanuit het BAAS team liepen Vincent en Maarten mee bij het team van AV Pijnenburg. Vincent mocht namens het BAAS team aftrappen op de 800 meter. Hij zat in een zware serie, vanaf de start liep  een groot deel van de groep meteen hard weg waardoor hij vanaf het eerste moment alleen zat. Nadat de eerste 200 meter keurig in 28 seconden ging werd het daarna al wat zwaarder, de tweede en derde 200 gingen in 30. Helaas was toen de meeste energie op en zakte Vincent enigszins in om te finishen in 2:02. Gezien het feit dat hij de hele race alleen moest lopen al met al een nette prestatie. 

Rond de klok van 2 uur mocht Maarten zijn rentree maken op de wedstrijdvelden. Na een langdurige blessureperiode van 5 maanden stond de wedstrijd in het teken van lekker lopen. Samen met Joshua Groen liep hij kop op over op een schema van 16:40. Na 3km kwam hij alleen te zitten en werd het harder werken. Na een goede slotronde van 73 seconden wist hij 16:33 op de klokken te zetten. Boven verwachting en vooral zonder pijn! 

Uitslagen:

Hilversum City Run:

  1. (17de NL) Timo van Beek 32:49 min (PR)(2e plaats regioklassement)
  2. (18de NL) Rik Goethals 33:12 min (3e plaats regioklassement)
  3. (25ste NL) Jeroen Verboom 33:44 min (PR)
  4. (54ste NL) Arnout Salomé 36:04 min
  5. (58ste NL) Matthijs van Goor 36:13 min (PR)

 

Clubcompetitie:

   800m: 8. Vincent Hofmann 2:02.93 min

   5000m: 4. Maarten Haegens 16:33 min

 

Sponsoren

Suppliers