30 maart 2015 - stond de tweede wedstrijd van de Runnersworld Amersfoortse baancompetitie op het programma. De twee bazen Jeroen en Matthijs stonden net zoals bij de 3000 meter weer aan de start.

Voor beide bazen was het een trainingswedstrijd en stond er niet veel op het spel. Het weer was bar slecht en daarom moest de wedstrijdtactiek wat worden aangepast. Matthijs voelde zich niet 100% fit en kampte met een klein virusje. Jeroen had het plan om dit keer wel voor Michel Riemersma te eindigen.

De chronoloog was dit keer omgedraaid zodat de snelste serie om 20.00 uur begon. Serie 1 was een goed gevulde serie met maar liefst 27 atleten.

Om 20.00 uur klonk het startschot en iedereen hoopte de stormachtige 5000 meter goed door te komen. Al snel nam Merlijn Dekker de leiding gevolgd door Gairy Hawery en daar achter de goed samenwerkende Jeroen Verboom en Michel Riemersma. Daar weer achter een groot lint atleten met Matthijs van Goor in de achtervolging. Al snel bleek dat Merlijn Dekker ook vandaag een maatje te groot was. Hij liep solo naar een tijd van 15.33,8, wat de snelste tijd is in de geschiedenis van de Amersfoortse baancompetitie.

Al snel hadden Jeroen en Michel de weer te hard gestartte Gairy in het vizier en konden hem na 3 km snel en zorgvuldig opvegen. Matthijs had het al na 1 km zeer lastig. Hij was niet helemaal fit gestart en dan ben je gewoon kansloos in het stormachtige weer. Na 3000 meter en een beetje besloot Matthijs om uit te stappen. Dit was uit preventie om niet nog meer kapot te maken en dat was een wijs besluit. Achteraf gezien had hij misschien wel niet moeten starten, maar wij als bazen zijn gretig en soms moeilijk af te remmen.

In de laatste rondes kregen Jeroen en Michel het zwaar. Het werd steeds lastiger om de kop over te nemen van de ander, maar dit was eenmaal de afspraak dus werd het keurig gedaan. De laatste ronde moest uitmaken wie de beste van de dag was. Met nog 100 meter te gaan en de wind heerlijk in de rug sprintte Jeroen langs Michel en kwam er een heuse titanen strijd. Michel probeerde nog alle zeilen bij te zetten maar kwam net twee honderdste te kort.

Het was een geslaagde wedstrijd voor Jeroen om ondanks het slechte weer toch in 16:13,4 de finish te passeren. Voor dit moment een goede tijd! Achteraf voelde Jeroen zich nog erg fris en kon melden behoudend gelopen te hebben. Dit biedt perspectief voor de toekomst. Matthijs vond het een verstandig besluit om vroegtijdig te stoppen en hoopt weer snel de trainingen op te kunnen pakken.

Uitslag top 10:

1 Merlijn Dekker 15:33,8

2 Jeroen Verboom 16:13,4

3 Michel Riemersma 16:13,6

4 Gairy Hawery 16:39,5

5 Cain Rutgers 16:51,7

6 Rik Wolswinkel 16:52,3

7 Sjoerd Veenma 16:58,4

8 Joshua Groen 17:10,8

9 Bart Eigenhuis 17:12,9

10 Han Wolsing 17:25,1

Sponsoren

Suppliers