22 maart 2015 – Onder prachtige omstandigheden waren de BAAS atleten vandaag in Utrecht bij een gekomen om een 10 kilometer te lopen tijdens de Utrecht Marathon. Na 2 jaar niet meer te zijn georganiseerd door gebrek aan sponsors, was het nu dan eindelijk weer zo ver.

Om 10.45 klonk de starttune door middel van vijf hartslagen gevolgd door het startschot. Iedereen was goed weg en al snel vormde zich een kopgroep van 6 man met daarin onder andere Harm Sengers, Leon Graumans, Arjen van der Logt en Timo van Beek. Het tempo zat er meteen goed in met kilometers van 3.10. Daarachter waren de andere BAAS atleten op zoek naar een groepje. Jeroen Verboom had aansluiting gevonden bij Jeroen Rodenburg, Camiel sleurde op kop van een grotere groep met daarin ook de andere BAASen Matthijs van Goor, Jeroen Zuidwijk en Vincent Hofmann.

Timo moest na de snelle start gas terug nemen om weer alleen verder te gaan. Net hersteld van een liesblessure was dit tempo nog net even te veel voor hem. Hij kon een tempo vinden waarin hij kon herstellen en zelfs uiteindelijk weer versnellen.

Jeroen voelde zich goed en besloot na een goede drie kilometer vorige week op de baan, door te zetten op jacht naar een nieuw pr. Helaas voor Jeroen moest hij zijn jacht alleen voortzetten, waardoor hij wat tijd verloor in het middenstuk van de race. Gelukkig voor hem kwamen er een paar lopers overheen in de laatste kilometers en hij kon ternauwernood aansluiten.

Daarachter was Camiel ook bezig aan een goede 10km. Zorgvuldig opgebouwd kon hij in elk deel van de race versnellen en zo iedereen afschudden die tot dan toe bij hem in de buurt kwam. Na een moeilijke periode voor Camiel de laatste maanden vanwege zijn knieën, krijgt hij nu weer de smaak te pakken.

Vincent probeerde na de teleurstellende 10km in Schoorl tijdens het NK, nu weer een goede 10km neer te zetten. Hij kon deze keer goed doorzetten na het 6 kilometerpunt en leek op weg naar een tijd onder de 36.

Matthijs kwam helaas zijn snelle start niet meer te boven en moest het laatste deel van de race te veel inleveren op zijn schema van zijn pr. Jeroen Zuidwijk had de laatste dagen last gehad van een griepje. Hij was nog niet voldoende hersteld en liep tegen een muur op, waar hij niet meer doorheen kwam.

Met een goede laatste kilometer kwam Timo als 6e over de eindstreep in een tijd van 33.10, wat maar 14 seconde boven zijn pr was. Hij lijkt dan ook op tijd in vorm te zijn voor de Hilversum City Run, 19 april. Jeroen wist, doordat hij ook een zeer snelle laatste kilometer had, één seconde van zijn pr af te halen en finishte in een tijd van 34.09 als 11e. Camiel wist in zijn laatste 3 kilometer nog de snelheid verder op te voeren zodat hij in een mooie tijd finishte van 34.56 en als 13e over de streep kwam. Dit was ook maar enkele seconde boven zijn pr. Ook Vincent perste er nog alles uit en kwam uit op een tijd van 35.57 wat hem de 17e plaats opleverde een 3e tijd ooit voor hem.

Matthijs en Jeroen kwamen allebei teleurgesteld over de finish, maar ook berustend in het feit dat het volgende keer beter zal gaan doordat zij weer een ervaring rijker waren. Hun tijden waren respectievelijk 37.22 en 38.33.

Het BAAS Runningteam wil Marcel Uppelschoten bedanken voor de perfect georganiseerde evenement en de ontvangst bij de Utrecht Marathon. Volgend jaar zeker weer!

Sponsoren

Suppliers