17 maart 2015 - Deze dinsdagavond stond voor BAAS atleten Matthijs en Jeroen in het teken van de eerste afstand van de 24e Runnersworld Amersfoortse Baancompetitie.

Elk jaar vind in Amersfoort de Baancompetitie plaats. Dit jaar met een paar veranderingen in de opzet van dit evenement. Zo is er voor het eerst nadat er jaren met de hand geklokt is ruimte gemaakt voor Elektronische tijdwaarneming. En is er in plaats van de tweede 5000 meter nu een 2000 meter.

Vandaag stonden Matthijs en Jeroen aan de start van de 3000 meter. Matthijs met het doel zijn PR van 9.38 proberen te verbeteren, en Jeroen om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van zijn PR van 9.07. Beiden startte in de 7e en laatste/snelste serie met goede tegenstand van onder andere Merlijn Dekker en Michel Riemersma.

Meteen na het startschot vormde er zich een kopgroep met Merlijn en Gayri Hawery (die bleek achteraf veel te hard te zijn gestart). Daarachter volgde Jeroen samen met Michel om kop over kop rondjes 72 proberen te gaan lopen. Matthijs volgde hier achter als leider in de volgende groep en vertrok op schema 3.10 per kilometer.
Jeroen en Michel liepen keurig kop over kop al was een rondje 72 nog even te hoog gegrepen. Met rondjes van 74 seconden en een hele snelle slotronde waar Michel aan het langste eind trok kwamen ze uit op 9.09 en 9.11 (2e tijd ooit voor Jeroen). Matthijs heeft tot 2200 meter keurig op PR schema gelopen maar kwam daarna echter te kort om deze te verbeteren. In de laatste 2 rondes verloor hij aardig wat tijd en kwam uit op 9.44.

Beide BAAS atleten zijn tevreden met de start van het baanseizoen en zien een goed seizoen met meerdere PR's tegemoet!

Sponsoren

Suppliers