08 maart 2015 – Met een prachtig zonnetje boven het hoofd stonden de BAAS Running Team atleten Jeroen Verboom en Vincent Hofmann vandaag aan de start voor de 24e editie van de Amersfoortse Bergcross. Met pittige hoogteverschillen, mooie bospaden met af en toe mul zand zou het zeker een pittige cross gaan worden.

Jeroen en Vincent zaten bij de start gelijk goed voorin. Er werd behouden gestart, zodat de eerste kilometer alles vrij dicht bij elkaar zat. Maar op het gevarieerde parcours ontstonden er al snel verschillen. Jeroen begon net even iets sneller dan Vincent, zodat er na de eerste ronde een klein gaatje was tussen de 2 atleten. Jeroen kwam vrij snel alleen te zitten omdat de andere atleten net te hard gingen. Vincent kwam in een groepje met Simon van de Ende en Aart Stigter, beide masters. Vincent, nu sinds kort ook uitkomend in de mastercategorie, trok de kar van het groepje.

Jeroen liep ondertussen gestaag door, nog altijd alleen, maar kon het tempo redelijk goed volhouden. Tijdens het derde rondje kreeg hij het zwaar, maar kon het tempo goed volhouden zodat hij de 8,8km aflegde in 33.27 min. Jeroen finishte in een sterk veld op een keurige 9e plaats overal en hij was 7e binnen zijn categorie. Jeroen was met zijn tijd 2 minuten sneller dan vorig jaar.

Vincent kwam, in zijn eerste Bergcross, niet lang daarna in een tijd van 34.03 op een totaal 10e plaats en als 3e master over de finish. Hij had zijn concurrenten in de laatste ronde afgeschut en zo de 3e plaats voor zichzelf opgeëist.

Op dezelfde dag liepen Stefan, Camiel en Jeroen Zuidwijk de halve marathon bij de City Pier City loop in Den Haag. Stefan kwam 9 seconden tekort om zijn pr te verbeteren. Hij finishte in een nette tijd van 1.15.49. Stefan lijkt zodoende helemaal klaar voor zijn marathondebuut over een maand in Rotterdam. Camiel en Jeroen Zuidwijk starten voortvarend, maar dit brak hun later in de race op. Ze kwamen allebei de zogenaamde 'Man met de hamer' tegen en finishten in respectievelijk 1.29.22 en 1.30.48.

City-Pier-City Loop

De City-Pier-City loop in Den Haag had alles in zich om een fantastische loop te worden. Mooi parcours, schitterend weer en goede zin. Het liep iets anders dan verwacht voor Camiel Kruiswijk en Jeroen Zuidwijk. De door blessures geplaagde atleten hebben hun marathonvoorbereiding niet kunnen volgen zoals ze wilden en hebben daardoor een behoorlijke trainingsachterstand opgelopen. De CPC-loop diende als een mooi ijkpunt om te zien waar ze staan. De honger naar goede resultaten heeft de jongens het hoofd op hol gebracht en daardoor werden ze bij de start meegezogen door het snelle tempo van de andere atleten. Na de eerste 3 km te snel gelopen te hebben vonden ze het goede tempo. Dit voelde wel erg zwaar en het tempo liep op. Het hoge tempo in de eerste kilometers brak ze uiteindelijk op en met veel moeite finishte Camiel in 1:29:24 en Jeroen in 1:30:48. Stefan Leeflang is in zijn marathonvoorbereiding vooralsnog niet tegen grote problemen opgelopen en blijkt in uitstekende vorm. Vlakke kilometertijden en honger naar resultaat maken hem gretig en gefocust. Na een kilometer of 18 rond 3:35/km te hebben gelopen kwam hij de man tegen met de beruchte hamer en kelderde de kilometertijd maar het resultaat mocht er zijn: 1:15:49. Twee seconden boven zijn PR.

Sponsoren

Suppliers