15 februari 2015 – Het weekend van 13,14 en 15 februari stond in het teken van het jaarlijks trainingsuitje van het Baas Running Team. De locatie was de heuvelachtige omgeving van de Amerongse Berg, tussen Veenendaal en Amerongen, op de Utrechtse Heuvelrug.

Een groep van bijkans 20 atleten vergezeld door trainer Ben Kersbergen verbleven 3 dagen in het uitstekend verzorgde Landal Greenpark in heerlijk voorjaars weer. Diverse trainingen werden afgewerkt door de groep van uiteenlopende atleten. Op zaterdag splitste de groep zich in tweeën en werd na een gezamenlijke warming-up een pittige heuveltraining afgewerkt met versnellingen heuvelop door de MILA lopers Timo, Rik, Jeroen Verboom en Jasper. De atleten in voorbereiding van de Marathon van Rotterdam,  Stefan, Camiel en Jeroen Zuidwijk aangevuld met Vincent liepen 24 kilometer in marathontempo (4:00/km) waarbij Camiel en Jeroen Zuidwijk eerder dan gepland terugkeerden gehinderd door blessures. Jaap en Maarten stelden zich dienstbaar op door op de fiets de groepen te begeleiden; blessures houden de beide heren nog even aan de kant.

Op zondag stonden een Circuittraining en een stevige fartlek op het programma. Stefan, Timo, Vincent, Jeroen Verboom en Jasper liepen de fartlek van ongeveer 15 km in de schitterende omgeving en profiteerden van de heuvels en het afwisselende landschap. Rik sloot zich uit voorzorg aan bij de andere lopers en werkte een Circuittraining af onder leiding van Ben waarbij veel aandacht uitging naar Core Stability waarbij Jeroen Zuidwijk en Camiel aansloten. Ook Arnout is gehinderd door een slepende rugblessure en besloot om op een ‘mountain bike’ flinke kilometers te maken in de heuvels. We kijken terug op een zeer geslaagd en bovenal gezellig weekend!!!

Sponsoren

Suppliers